Excursie geschiedenis vmbo-t 1

Deze excursie is alleen voor vmbo-t 1 leerlingen van het Rembrandt College.

Klik hieronder om de minimaregeling aan te vragen als u gebruik wilt maken van deze aanbieding

Aanvragen

Heeft u al een minimaregeling en wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hieronder om in te loggen.

Inloggen

Meer informatie over Rembrandt college

Leerlingen studeren, ze bouwen aan hun toekomst. Leerlingen van het Rembrandt College doen dat in een school die gebouwd is voor de 21e eeuw. Een schoolgebouw met een dynamische en toekomstgerichte uitstraling, energiezuinig en milieuvriendelijk. De zuidelijke gevel is bedekt met maar liefst 430 m2 panelen die het zonlicht omzetten in elektriciteit. Het gebouw heeft een warmte-terugwinsysteem, twee warmtepompen onttrekken warmte aan de buitenlucht en zonneboilers zorgen ervoor dat de warmwater-voorziening duurzaam wordt geregeld. Het kleurgebruik is expressief. Als een regenboog is het kleurenpalet voor staalconstructie en gevelkozijnen samengesteld. Maar er is meer dan een mooie verpakking. Aan de buitenkant is precies te zien wat er aan de binnenkant kan worden verwacht: een grote diversiteit aan les- en werkplekken, waar ontspannen of juist geconcentreerd, individueel of in groepen gestudeerd en gewerkt wordt. De grote, centraal gelegen aula verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Het studiecentrum ligt centraal in het gebouw op de eerste verdieping. Verder heeft het Rembrandt College de beschikking over een uitstekend geoutilleerde fitnessruimte en drie gymzalen, die eenvoudig omgetoverd kunnen worden tot een multifunctionele sporthal. Kortom, een modern schoolgebouw waarin de leerlingen in een inspirerende leeromgeving op hun toekomst worden voorbereid.

Rembrandt Pleintheater
Op de zonnige zuidoost hoek van het schoolplein is een openluchttheater gebouwd. Het is gemaakt door de kunstenaar Ben Raaijman. Een kunstwerk met een uitzonderlijke vormgeving, die zich beweegt tussen beeldende kunst en architectuur. Het legt een verbinding tussen de school en het plein, tussen binnen en buiten. Er zijn 160 zitplaatsen bestaande uit vier gebogen rijen banken die een binnenruimte omsluiten. Van daaruit heeft de spreker of speler nauw contact met de hem omringende toeschouwers. Het theater doet tevens dienst als plek voor overblijvers, een ontmoetingsplaats van leerlingen, een lekkere verblijfsruimte om de tijd te verdrijven. Met deze kunsttoepassing is in oktober 2001 een hartenwens van de school in vervulling gegaan.

Rembrandt college

Voorwaarden aanbieding

  • 12 tot 18 jaar
  • € 6,25

Minimaregelingen Veenendaal is onderdeel van Bureau Minimaregelingen. U kunt ons elke werkdag bellen tussen 09:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur. Ons telefoonnummer is 033 - 30 35 460. U kunt ook het contactformulier invullen of ons een bericht sturen via de knop 'Bericht sturen' in uw persoonlijke omgeving.