Typecursus Ticken (leerjaar 1)

Een leven zonder ICT is niet meer denkbaar.

Op Het Perron is het zelfs onlosmakelijk verbonden met ons onderwijs en lesprogramma.

Al onze leerlingen hebben daarom een eigen laptop. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan de ICT-vaardigheden.

In het kader hiervan bieden wij ook de type cursus ‘Ticken’ aan. Deze cursus is helaas niet te integreren in ons lesprogramma, maar wordt aangeboden als Online lesmateriaal. Aan het begin van het schooljaar wordt er op twee dinsdagen een begeleidingsuur georganiseerd. De leerling leert hoe er moet worden ingelogd en hoe de lessen zijn opgebouwd. De typecursus wordt begeleid door onze ICT onderwijsondersteuner, mevrouw Ficker. Daarna kan de leerling thuis op eigen tempo oefenen en ook examen doen.

Naast de cursus krijgt de leerling ook de Skinny Typehulp. Dit is een handig typemaatje waarmee je voorkomt dat je tijdens het typen toch naar je toetsen kijkt.Na het behalen van het type examen, wordt het type diploma op Het Perron uitgereikt.

Als de leerling volgens de aangeboden planning werkt, is het type diploma prima in maximaal 3 maanden te behalen. In principe heeft de leerling maximaal één jaar de tijd om alles af te ronden.

Het is dus van belang dat u als ouders dit proces thuis in de gaten houdt en stimuleert waar mogelijk.

Klik hieronder om de minimaregeling aan te vragen als u gebruik wilt maken van deze aanbieding

Aanvragen

Heeft u al een minimaregeling en wilt u gebruik maken van deze aanbieding? Klik dan hieronder om in te loggen.

Inloggen

Meer informatie over Het Perron

Extra instructie

Zit uw kind op Het Perron, dan doorloopt u onderstaande stappen om gebruik te kunnen maken van de vergoeding voor kosten middelbare school:

1.      U heeft een aanbieding gekozen onder ‘Middelbare school’ die op uw factuur staat van Het Perron.

2.      Onder de aanbieding ziet u een oranje balk met daarin de knop ‘Declaratie indienen’. Die klikt u aan.

3.      Vul het juiste kind, de juiste regeling, de kostensoort en het bedrag in en upload de factuur van Het Perron.

4.      Vul daarna het bankrekeningnummer van iDEALnet in als de betaling aan hen moet worden overgemaakt. Bij ‘Betalingskenmerk’ vult u het factuurnummer van iDEALnet.

5.      Voor iedere aanbieding die op uw factuur vermeld staat, herhaalt u de stappen 1-2-3-4.

6.      Als uw declaratie is ingediend, zorgt Bureau Minimaregelingen ervoor dat de factuur betaald wordt aan Het Perron.

De factuur van Het Perron vind u op de ouderpagina van iDEALnet (www.idealnet.nl) onder het kopje ‘Overzichten’. Voor vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk van Stichting iDEALnet. Zij zijn dagelijks tot 22:00 uur bereikbaar via telefoonnummer 085-2734900.

Het Perron

Voorwaarden aanbieding

  • 12 tot 14 jaar

Minimaregelingen Veenendaal is onderdeel van Bureau Minimaregelingen. U kunt ons elke werkdag bellen tussen 09:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur. Ons telefoonnummer is 033 - 30 35 460. U kunt ook het contactformulier invullen of ons een bericht sturen via de knop 'Bericht sturen' in uw persoonlijke omgeving.